ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Pridružite se virtualnom prekograničnom skupu u sklopu projekta RESPONSe

21. listopada 2020. u 9.00 sati (CET) održati će se virtualni skup putem Zoom platforme projekta RESPONSe na temu – Prilagođavaju li se jadranske priobalne zajednice na rastuće rizike povezane s klimatskim promjenama?
Projekt „RESPONSe – Strategije prilagodbe klimatskim promjenama u jadranskim regijama” bilateralni je projekt Italije i Hrvatske. Cilj projekta je pomoći lokalnim zajednicama duž jadranske obale u poboljšanju praćenja klimatskih promjena i planiranju mjera prilagodbe specifičnim utjecajima klimatskih promjena na promatranom području. Projekt podupire jadranske priobalne općine promicanjem pametnog upravljanja rizicima koji proizlaze iz klimatskih promjena.
Prekogranični skup se organizira prvenstveno za stanovnike i dionike javne vlasti jadranskih priobalnih područja (talijanskih i hrvatskih), ali i za svu ostalu javnost zainteresiranu za mogućnosti prilagodbe i ublažavanja klimatskih promjena. Cilj samog skupa je razmjena znanja stručnjaka i iskustava lokalnih zajednica, što će pomoći u definiranju akcijskih planova prilagođenih specifičnim obilježjima promatranog područja.
Organizator osigurava prijevod skupa na hrvatski, talijanski i engleski jezik.
Rok za registraciju na skup je 18. listopada 2020.  On-line obrazac za prijave.
PROGRAM

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva