ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Radionica o sustavu poticanja energetski učinkovitih vozila

U prostorima Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP) održana je uvodna radionica za potrebe analize sustava poticanja energetski učinkovitih vozila. Naime, nakon osam godina njegove provedbe, planira se provesti detaljna analiza s ciljem prilagodbe dosadašnjeg načina sufinanciranja, uzimajući u obzir europsku praksu, dosadašnja iskustva provedbe programa u Hrvatskoj, prijedloge svih zainteresiranih dionika, ali i nacionalne ciljeve u transformaciji prometnog sustava.

Uz predstavnike Fonda za zaštitu okoliša i energetku učinkovitost (FZOEU) i EIHP-a čiji stručnjaci rade tehno-ekonomsku analizu modela, na radionici su sudjelovali i predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva mora, prometa i veza te Ministarstva financija – Porezne uprave i Carinske uprave. Zainteresirane dionike predstavljali su članovi Udruženja trgovine motornim vozilima pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, ali i ostali predstavnici autoindustrije te građanskih udruga koje promiču e-mobilnost.

Na radionici su se mogli čuti brojni konstruktivni i konkretni prijedlozi od svih zainteresiranih dionika, koji će biti predmet razmatranja potencijalnih izmjena programa. Završetak analize najavljen je u skorom roku, temeljem čega će se definirati parametri za nastavak programa, koji se očekuje ove jeseni. Sve informacije o novom modelu i uvjetima Fond će predstaviti javnosti kroz objave na svojim stranicama.

Više o tome možete pročitati na web stranici FZOEU-a.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva