ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Ravnatelj EIHP-a sudjelovao na Šesnaestoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina

Dražen Jakšić, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar, sudjelovao je na Šesnaestoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina organiziranoj 5. listopada u Esplanade Zagreb Hotelu u organizaciji tvrtke Filipović poslovno savjetovanje. Konkretno, sudjelovao je na panelu u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s temom KLIMATSKE PROMJENE.
Ravnatelj EIHP-a upoznao je prisutne s ulogom EIHP-a u izradi stručnih analiza za donošenje strateških i planskih dokumenata, kao što je Strategija energetskog razvoja, Integrirani nacionalni energetski i klimatski plan i tzv. Scenarija nulte emisije odnosno klimatske neutralnosti. Istaknuo je veliki značaj kojega sektor zgradarstva ima postizanju željenih ciljeva te istaknuo da će na dekarbonizaciju zgrada biti potrebno utrošiti preko 70% ukupno procijenjenih financijskih sredstava za postizanje klimatske neutralnosti.
EIHP će svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena ostvariti i kroz projekt „Osnivanje nacionalnog trening centra za zgrade gotovo nulte energije (nZEB)“. Projekt je je financiran iz  programa „Energija i klimatske promjene“ u sklopu Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje 2014. – 2021. godine i ima za cilj obuhvatiti sve ključne dionike u procesu nZEB obnove zgrada te im kroz konkretan primjer pokazati dobrobiti obnove zgrada prema nZEB standardu. Projektom se želi dokazati kako je nZEB pristup optimalno i isplativo rješenje obnove javnih zgrada.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva