ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Promocija slikovnice „Labelko spašava Zemlju“ u sklopu Greencajt festivala

Dođite na čitanje i preuzmite svoju besplatnu slikovnicu + sudjelujte u nagradnoj igri i osvojite majicu i vrećicu

U sklopu inicijative Uštedi energiju! osmišljena je i otisnuta eko slikovnica i bojanka „Labelko spašava Zemlju“. Slikovnica je namijenjena uzrastu djece od 5-10 godina.

Radnja slikovnice se događa u jednoj prosječnoj četveročlanoj obitelji. Glavni likovi Dora i Labelko prolaze kroz razno razne uobičajene i svakodnevne situacije ali kroz njih Labelko uči Doru kako da se ponaša osvještenije te time štedi energiju i očuva prirodu.

Niz zanimljivih savjeta o energetskoj učinkovitosti ali i zaštiti okoliša spretno je ubačeno u priču na djeci prihvatljiv i razumljiv način. Agencija za odgoj i obrazovanje dala je pozitivnu ocjenu slikovnici, uz mišljenje da će pozitivno utjecati na ponašanja djece te doprinijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti budućih generacija.

Promocija slikovnice održati će se na Greencajt festivalu ove nedjelje 3.10. u 11 sati, Rougemarin Park u Zagrebu. Nakon čitanja slikovnice svi sudionici dobiti će po jedan primjerak ali i mogućnost dobivanja dodatnih nagrada ukoliko odgovore na postavljeno pitanje čiji odgovor se krije u pročitanoj priči.

Izuzetna nam je čast biti dio prvog Greencajt festivala. Festivala koji promovira povratak prirodi i zeleni način života. Uzbudljiv kino-program na otvorenom, green izložba te brojne radionice i koncerti oduševit će posjetitelje prvog zelenog festivala Greencajt. Uz izložbenu zonu na kojoj će se predstaviti zeleni inovatori, umjetnost s potpisom zelenih entuzijasta kao i uzbudljivi dokumentarni filmovi, posjetiteljima će približiti svakodnevne aktualne održive teme i skrenuti pažnju na kreativna rješenja koja nas okružuju.

Pozivamo vas sve da prije ručka navratite na druženje s nama! Povedite dječicu!

Veselimo se susretu s vama!

…………………….

Sve detalje o samom festivalu i detaljnom programu pronađite na Internet stranici – Greencajt.hr | FESTIVAL KOJI ĆE TE POTPUNO GREENSPIRIRATI

…………………….

Inicijativa Uštedi energiju! osmišljena je u sklopu europskoga projekta LABEL2020 u želji da se građanima na jednostavan i zanimljiv način objasni kako mogu uštedjeti energiju u kućanstvu uz minimalne promjene svojih navika.

Na internetskoj stranici https://ustedienergiju.hr uz savjete o energetskoj učinkovitosti i načinima kako uštedjeti energiju nalaze se i zanimljivi sadržaji za najmlađe (slikovnica, bojanka i video sadržaji). Slikovnica je otisnuta u više od 10.000 primjeraka, koji će biti poslani školama diljem Hrvatske te besplatno podijeljeni učenicima. Građani slikovnicu mogu prelistati i preuzeti na navedenoj internetskoj stranici. U sklopu projekta snimljen je i zabavan edukativni film za djecu o energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša čija promocija tek slijedi.

Uštedi energiju! ima potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja Republike Hrvatske, Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba te ostalih partnera koji su prepoznali da je građanima nužno prenijeti informacije da bi se jednostavnije snalazili pri odabiru i upotrebi kućanskih uređaja uz najmanje troškove energije i novca.

Učini razliku!

Uštedi energiju − očuvaj prirodu!

Uštedi energiju − sačuvaj prirodu! − YouTube

Facebook, Instagram, YouTube i LinkedIn

Osoba za kontakt:

Martina Komerički

voditeljica komunikacija projekta

GSM: 099/5326-118

Savska 163, Zagreb, Hrvatska

e-pošta: mkomericki@event-roster.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva