ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

S provedbom započeo novi projekt – CREATE

Kao nastavak uspješno završenih projekata u sklopu Interreg Italy za period 2019.-2022. – jedan od njih je i RESPONSE u kojem je Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP) imao značajnu ulogu – partneri su nastavili rad na kapitalizaciji postignutih rezultata kroz novi projekt CREATE – Climate REsponses for the AdriaTic rEgion. Projekt je službeno započeo 1. lipnja 2022. godine i traje do 30. lipnja 2023. godine, a voditelj projekta ispred EIHP-a je Ilja Drmač.

Tijekom provedbe spomenutih projekata razvijeni su važni rezultati za potporu akterima u oblikovanju odgovora na utjecaje klimatskih promjena u programskom području. Partneri u projektu CREATE zajednički će analizirati i sintetizirati rezultate postignute u svim relevantnim projektima te omogućiti sustavan pristup tom znanju. Poboljšat će prenosivost rezultata projekta korištenjem internetskog alata, priručnika dobre prakse, kao i konferencija, radionica i webinara s partnerima i dionicima te inicijativa za prikazivanje dobrih primjera provedbe.

CREATE će koristiti komunikaciju i širenje znanja za povećanje svijesti među lokalnim i regionalnim akterima o mogućnostima i koristima klimatskih mjera u cijelom programskom području kako bi se pripremio teren za djelotvornija i učinkovitija partnerstva između pružatelja znanja i lokalnih aktera.

Ciljne skupine:

  • Nevladine organizacije
  • Agencije za regionalni i lokalni razvoj, agencije za okoliš, regionalne udruge
  • Opća javnost
  • Lokalne, regionalne i nacionalne vlasti i povezani subjekti

Više o projektu: https://www.italy-croatia.eu/web/create

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva