ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održan seminar o mogućnostima korištenja električnih bicikla i skutera za dostavu roba i usluga

logoU sklopu PRO-E-BIKE  projekta, 17.2.2016. u prostoru Energetskog instituta Hrvoje Požar, održana je završna prezentacija rezultata projekta i „Seminar o mogućnostima korištenja električnih bicikla i skutera za dostavu roba i usluga“. Seminaru se odazvalo preko 40 zainteresiranih predstavnika gradova i tvrtki kojima je između ostalog predstavljen i alat pomoću kojeg se može simulirati uvođenje električnih bicikala u njihovo poslovanje. Osim projekta Pro-e-bike predstavljeni su i najbolji primjeri korištenja e-bicikala iz Hrvatske – Štromček projekt iz Čakovca i  projekt Hrvatske Pošte koja je u svoju dostavljačku službu uvela električne bicikle. Sve prezentacije možete pronaći na linku.
[button link=”http://www.eihp.hr/wp-content/uploads/2016/02/Pro-e-bike.zip” color=”silver” newwindow=”yes”] PREZENTACIJE[/button]  
Projekt PRO-E-BIKE pokrenut je 2013. godine kako bi demonstrirao tvrtkama i gradovima da je dostava električnim biciklima aktivnost koja ne samo da pozitivno utječe na kvalitetu okoliša i buku, nego je i ekonomski opravdana.  U sklopu projekta  provedena su dugoročna testiranja u preko 40 pilot projekata kako bi i dokazali ove  tvrdnje.  O ostalim aktivnostima projekta možete pročitati na stranici projekta.
 


 
 
 

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva