ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Započeo novi H2020 projekt – START2ACT

start2_act_logo
Sa ponosom možemo objaviti da je 1.ožujka 2016. godine službeno započeo novi H2020 projekt,  u koji je uključen i Energetski institut Hrvoje Požar, pod nazivom START2ACT. Glavni zadatak projekta je upoznati male i srednje te start-up tvrtke sa mjerama energetske učinkovitosti koje mogu primijeniti na svojim radnim mjestima i u svome svakodnevnom radu. Projekt je službeno započeo prvim sastankom svih partnera koji je održan u Budimpešti 9. i 10. ožujka 2016. godine. Sastanku su prisustvovali svi partneri iz 10 zemalja, uključujući predstavnike Energetskog Instituta Hrvoje Požar, Matiju Vajdića i Ilju Drmača.
U okviru projekta, različite aktivnosti će se provoditi diljem Belgije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Velike Britanije s ciljem edukacije malih i srednjih te start-up tvrtki o mjerama energetske učinkovitosti na radnom mjestu. Te aktivnosti uključuju tečajeve o energetskoj učinkovitosti na radnom mjestu te poslovne doručke, tj. druženja na kojima će se razmjenjivati iskustva. Osim toga, predviđena je START2ACT on-line platforma koja će uključivati bazu znanja, e-learning tečajeve te druge informacije važne za uspješno provođenje START2ACT projekta.
Najveći izazov ovog projekta će bez sumnje biti način na koji trebamo uključiti maksimalan broj tvrtki i potrošača spremnih za provedbu mjera koje imaju za cilj dovesti do uštede energije. Danas, ušteda energije i energetska učinkovitost su teme koje se odnose na svakog pojedinca. No, iako su mnogi ljudi svjesni nužnosti poduzimanja akcija, još uvijek nisu aktivni zbog nedostatka znanja o tome kako provoditi raspoložive mjere. Pružajući im prave alate i savjete, može ih se motivirati za uvođenje i provedbu tih mjera u svakodnevnom životu. START2ACT ima za cilj to postići u naredne tri godine koliko će projekt trajati.
start2_act2

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Više objava

Kategorije

Arhiva