ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

BIMcert dostupan učenicima strukovnih škola za vrijeme trajanja pandemije COVID-19


Trenutna pandemija izazvana naglim širenjem virusa COVID-19 i mjere za njegovo suzbijanje na žalost dovode obrazovni sustav širom svijeta u situaciju u kojoj je potrebno u vrlo kratkom roku promijeniti oblik edukacije, a kako bismo nastavili s normalnim životom u ovim promijenjenim okolnostima. U sklopu BIMcert projekta, koji provodi Energetski institut Hrvoje Požar kao jedan od partnera projekta, prepoznali smo potrebu strukovnih škola za dodatnim edukacijskim materijalima. Na poziv Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih poduprijeti ćemo napore koje sustav obrazovanja ulaže kako bi se šteta za cjelokupno društvo što više smanjila.
Energetski Institut Hrvoje Požar i konzorcij BIMcert projekta kojeg čine EIHPBelfast Metropolitan CollegeTechnical University DublinInstituto Superior Tecnico de LisboaFuture Analytics ConsultingInstitut za istražuvanje vo životna sredina, gradežništvo i energetika Skopje će omogućiti korištenje BIMcert platforme razvijene za edukaciju u građevinarstvu, te svih materijala razvijenih za BIM edukaciju do razine EQF4 profesorima i učenicima strukovnih škola u punom opsegu.
Trenutno je razvijeno 35 modula u 5 edukacijskih planova:

  • Training for trainers – korištenje digitalne platforme za pripremu materijala za edukaciju
  • Training for trainers – BIMcert Trials Samples – pokazni trening program, za korištenje uz Training 4 Trainers
  • BIM to achieve Low Energy Buildings – Introduction
  • BIM Principles
  • Digital Skills

Građevinski sektor svakodnevno pokazuje što smo u kritičnim trenucima u mogućnosti napraviti – ako treba i izgraditi bolnicu u deset dana. Svaka kriza je istodobno i prilika za napredak – iskoristimo ovaj trenutak i pripremimo se još bolje za digitalnu gradnju koja će s još većim zamahom krenuti u nastavku ove sezone.
Nadamo se da će se i svi ostali koji su u mogućnosti uključiti u ovu trenutno vrlo potrebnu akciju.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva