ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

CREATivE Talks webinar: Znanja i alati za učinkovito komuniciranje klimatskih promjena

Sedmi „Thursday CREATivE Talks“ webinar Interreg projekta CREATE, posvećen znanjima i alatima za učinkovito komuniciranje klimatskih promjena, održat će se u četvrtak, 11. svibnja 2023., u 11 sati na platformi ZOOM. Pridružite se webinaru i doznajte kako komunicirati klimatske promjene i djelovati na percepciju javnog mnijenja, u čemu će posebno pomoći primjeri najboljih praksi relevantnih istraživačkih projekata na području Jadrana.

Webinar je namijenjen istraživačima, predstavnicima gradova i općina, novinarima, stručnjacima koji sudjeluju u kreiranju i provedbi mjera prilagodbe i ublažavanja klimatskih promjena te svim zainteresiranim građanima, kako bise potaknula razmjena znanja i alata za dobrobit cijele zajednice. U prvom dijelu webinara bavit ćemo se različitim aspektima metoda i alata za komuniciranje klimatskih promjena.

Predavači su Gio Pesce, komunikacijski strateg iz Europske zaklade za klimu (ECF), Natalija Dunić s Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Split (IOR), Daria Povh Škugor iz Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija pri UNEP MAP-u (PAP/RAC) i Selvaggia Santin iz Euro-mediteranskog centra za klimatske promjene(CMCC), voditeljica AdriaClim aktivnosti za opismenjavanje i komunikacije.

Moderator webinara je Mauro Buonocore (CMCC).

Webinar će se održati na hrvatskom i talijanskom jeziku, uz simultani prijevod.

Kako biste se priključili webinaru, prijavite se OVDJE.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva