ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

NAJAVA: Šesti webinar „Thursday CREATivE Talks“ Interreg projekta CREATE

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na šesti „Thursday CREATivE Talks“ webinar Interreg projekta CREATE! U ovom izdanju razgovarat ćemo o važnosti izrade Akcijskog plana energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP).

Webinar je namijenjen gradovima i općinama, županijama, tvrtkama i individualnim stručnjacima koji sudjeluju pri izradi i provedbi mjera prilagodbe i ublažavanja te svim zainteresiranima za teme vezane uz SECAP.

U okviru ovog webinara imat ćete priliku naučiti više o pripremi SECAP dokumenata te iskustvima u provedbi akcijskih planova s obje strane Jadranskoga mora, kao i upoznati nove alate za energetsko planiranje koji nam mogu pomoći u suočavanju s izazovima klimatskih promjena.

Stoga nam se pridružite u četvrtak, 13. travnja 2023. u 11.00 sati na platformi ZOOM i doznajte kako se uspješno pripremiti za „energetsku tranziciju“ i aktivno djelovati na svim razinama upravljanja.

Predavači su Tomislav Čop iz Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP), Miljenka Kuhar iz Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), dr. sc. Nikola Matak iz Međunarodnog centra za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centar) i Ester Zazzero iz Općine Pescara (Italija).  Moderator webinara je Ilja Drmač (EIHP).

Webinar će se održati na hrvatskom i talijanskom jeziku, uz simultani prijevod.

Kako biste se priključili webinaru, prijavite se putem POVEZNICE.

AGENDA

11:00 – 11:05 Uvodna riječ, Martin Bućan (SDŽ)
11:05 – 11:15 Energetsko planiranje i korištenje alata LEAP, Tomislav Čop (EIHP)
11:15 – 11:25 Izazovi i naučene lekcije pri izradi analize ranjivosti i rizika, Miljenka Kuhar (DOOR)
11:25 – 11:35 Izazovi izrade i provedbe SECAP dokumenta u RH, dr. sc. Nikola Matak (SDEWES Centar)
11:35 – 11:45 Naučene lekcije i iskustva u provedbi SECAP, Ester Zazzero (Općina Pescara)
11:45 – 12:00 Pitanja & odgovori

O PROJEKTU

CREATE – „Climate REsponses for the AdriaTic rEgion“ – Interreg IT-HR projekt rezultat je suradnje vodećih hrvatskih i talijanskih institucija i organizacija koji djeluju na području klimatskog istraživanja duž jadranske obale. Dijeljenjem znanja i iskustva različitim ciljnim skupinama – od regionalnih i lokalnih vlasti, razvojnih agencija, akademskih i poslovnih zajednica, nevladinih organizacija do šire javnosti, projekt doprinosi uspostavljanju odgovarajućih mjera zaštite za suočavanje s trenutnim i očekivanim klimatskim promjenama u jadranskoj regiji.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva