ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

NAJAVA: Treći webinar Interreg projekta CREATE

PAP/RAC & CREATE projektni tim organizira treći webinar Interreg projekta CREATE, koji će se održati u četvrtak, 12. siječnja 2023., putem platforme Zoom, u 11 sati. Tema ovog Thursday CREATivE Talks izdanja posvećena je važnosti rješenja temeljenih na prirodi (Nature-based Solutions – NbS) za planiranje prilagodbe klimatskim promjenama.

NbS se može smatrati ‘kišobran’ konceptom koji obuhvaća niz etabliranih rješenja temeljenih na prirodi, a koja doprinose otpornosti na klimatske promjene i smanjenju rizika od katastrofa. Takva rješenja mogu pridonijeti smanjenju društvene i ekološke ranjivosti zahvaljujući višestrukim posrednim koristima kao što su ublažavanje klimatskih promjena, poboljšanje ljudskog zdravlja i blagostanja, mogućnosti zapošljavanja i stvaranje novih poslovnih prilika.

Webinar je namijenjen gradovima, općinama, županijama, razvojnim agencijama, gospodarskim subjektima koji posluju na obali i moru, akademskom i civilnom sektoru te medijima. Predavači koji će prezentirati svoja iskustva primjene NbS-a u različitim obalnim područjima i urbanim okruženjima su: Margaretha Breil iz Euro – mediteranskog centra za klimatske promjene (CMCC), Andrea Vitlov Kurtin iz Razvojne agencije Zadarske županije (ZADRA Nova), Daniele Capitani iz Općine Cervia i Ravenna te profesorica Silvana Di Sabatino sa Sveučilišta u Bologni.

Webinar će se održati na hrvatskom i talijanskom jeziku, uz simultano prevođenje na hrvatski, talijanski i engleski jezik.

Registrirati se možete OVDJE.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva