ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

TIMEPAC radionica: Energetski certifikati zgrada budućnosti

Energetski institut Hrvoje Požar organizira radionica u okviru projekta TIMEPAC o energetskim certifikatima zgrada budućnosti, koja će se održati online preko MS Teamsa 8. studenog 2023., s početkom u 9 sati.

U današnje doba rasta cijena energenata, povećanja proizvodnje iz obnovljivih izvora energije, povećanja energetske učinkovitosti i daljnje digitalizacije energetike, zgradarstvo postaje sve važnije u ukupnoj energetskoj slici Europske Unije. Energetski certifikat zgrade osmišljen je kao alat pružanja informacija kupcima nekretnina sa ciljem promicanja učinkovitih zgrada. Kroz TIMEPAC projekt razrađene su dodatne analize na pilot zgradama sa ciljem proširenja energetskog certifikata zgrade. Želja je unaprijediti energetski certifikat kako bi isti mogao biti korišten i za dodatne funkcionalnosti.

Analize koje će se prikazati na radionici obuhvaćaju kalibraciju na stvarnu potrošnju prema računima, pripremljenost zgrada za pametne tehnologije, pokazatelje održivosti i kvalitetu boravka u zgradi. Cilj radionice je dobiti mišljenje sudionika o korisnosti i razumljivosti pojedinih segmenata analiza.

Radionica je namijenjena predstavnicima suvlasnika i održavateljima zgrada, no dobrodošli su svi zainteresirani za tematiku.

Na radionicu se možete prijaviti putem linka.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva