ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

EIHP u posjeti Kraljevini Norveškoj

Predstavnici Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP) – Dražen Jakšić, Matija Vajdić, Vesna Bukarica, Sanja Živković, Srećko Tamburović i Lea Leopoldović – trenutno su na studijskom putovanju i posjeti Kraljevini Norveškoj, na kojem sudjeluju i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak te državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić. Svrha posjete je razmjena iskustava te razgovor o rezultatima  programa financiranih u okviru Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške za razdoblje 2014. – 2021., kao i o budućim prioritetima  i područjima ulaganja.

U okviru spomenutih mehanizama Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a provodi dva programa ukupne vrijednosti 52,7 milijuna eura, od čega se 20 milijuna eura odnosi na program ‘Energija i klimatske promjene’, a 32,7 milijuna eura na program ‘Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva’.

Ministrica Tramišak je naglasila da provedba programa ‘Energija i klimatske promjene’ predstavlja značajan iskorak na hrvatskoj nacionalnoj razini u energetskom sektoru, a ponajviše zbog toga što je veliki broj javnih i privatnih dionika dobio priliku sufinancirati svoje projektne ideje u tom području. Zahvalila je i programskim partnerima iz Kraljevine Norveške na potpori u pripremi i provedbi spomenutog Programa te istaknula izvrsnu suradnju s programskim partnerom, Energetskim institutom Hrvoje Požar, dodavši kako je tehnička i stručna podrška Instituta neophodna u rješavanju aktualnih klimatskih izazova kroz povećanje energetske učinkovitosti na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Hrvatskoj.

Više informacija možete pročitati na stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva