ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

“LEAP4SME – prilike i izazovi za energetsku učinkovitost kod malih i srednjih poduzeća”

U ponedjeljak 3. srpnja održana je završna radionica programa LEAP4SME pod nazivom “LEAP4SME – prilike i izazovi za energetsku učinkovitost kod malih i srednjih poduzeća”, kao zaključni praktični događaj njegove provedbe u Hrvatskoj. Radionica je održana hibridno, uživo i online.

Osim upoznavanja šireg kruga sa značajkama LEAP4SME programa, cilj radionice je bio i ostvarenje direktne komunikacije između tvrtki zainteresiranih za projekte učinkovitosti i resornih ustanova. Uz mogućnosti financiranja projekata, najveći interes je bio usmjeren na pojednostavljenje procedura.

Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP) je nacionalni koordinator ovog europskog programa u okviru EU-ovog Horizona 2020. Namjena ovog programa je potpora članicama EU-a u području energetskih audita za mala i srednja poduzeća, odnosno konkretnije, u uspostavi politika i okruženja za efikasnu i optimalnu provedbu energetskih audita i postizanja maksimalnih proizlazećih koristi, kako za tvrtke tako i za cijeli energetski sektor.

Održana radionica nastavak je prethodno održane radionice za institucije – donositelje politika, a bila je namijenjena prvenstveno predstavnicima malih i srednjih poduzeća, uz sudjelovanje institucionalnih predstavnika, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Pored EIHP-a, domaćin ovog događaja je bila Hrvatska udruga poslodavaca koja je tijekom provedbe davala znatnu podršku projektu.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva