ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održana edukacija za korištenje simulacijskog okruženja za razvoj modela prijenosnih i distribucijskih mreža

U Energetskom institutu Hrvoje Požar (EIHP) održana je radionica – PSS®E Power Flow and Steady State Analysis – na kojoj su sudjelovali istraživači Odjela za prijenos i distribuciju električne energije. Edukacija je održana u dva tjedna: od 23. do 26. siječnja te od 27. veljače do 2. ožujka 2023., a predavanja je održao Tarik Donlagić, stručnjak za integraciju obnovljivih izvora energije i planiranje sustava prijenosa u Siemensu.

Edukacija za korištenje simulacijskog okruženja za razvoj modela prijenosnih i distribucijskih mreža obuhvatila je sljedeća tematska područja: analiza stacionarnog stanja, pregled dinamičkih analiza, problemi i alati za dinamičke analize. Prvi tjedan su stručnjaci EIHP-a radili analize stacionarnog stanja elektroenergetske mreže, a drugi tjedan napredne dinamičke analize mreže.

Radionica je održana u okviru istraživačkog projekta financiranog iz fondova EU-a „Razvoj integriranog rješenja za strateško dugoročno planiranje klimatske i energetske politike i izradu zajedničkih klimatskih i energetskih planova“, broj dodjele KK.01.1.1.07.0038, čiji je voditelj EIHP.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva