ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

REPLACE webinar: Podrška u poslovanju instalaterima/uslužnim tvrtkama

Energetski institut Hrvoje Požar organizira webinar “Podrška u poslovanju instalaterima/uslužnim tvrtkama, koji će se održati u okviru projekta REPLACE, u četvrtak, 9. ožujka 2023., online.

Detaljniji program i linkovi za registraciju te sudjelovanje na webinaru nalaze se u nastavku:

Projekt REPLACE, koji se implementira u okviru EU projekta Horizon 2020, ima za cilj podržati europske energetske, klimatske, okolišne, gospodarske i socijalne ciljeve do 2030. i 2050. godine, poticanjem postupne zamjene neučinkovitih i starih obnovljivih sustava grijanja i hlađenja. Projekt je usmjeren na potrošače, investitore / vlasnike kao i posrednike (instalatere, dimnjačare i savjetnike) i pomaže im u donošenju informiranih odluka.

Sve aktivnosti koje uključuje projekt REPLACE usmjerene su na informiranje i motiviranje krajnjih potrošača da svoje stare i neučinkovite uređaje za grijanje i hlađenje zamijene boljim, ekološki prihvatljivim alternativama koje uz to imaju i prednosti novčanih ušteda, poboljšanja kvalitete zraka, komfora i sigurnosti snabdijevanja energijom (zbog korištenja lokalno dostupne energije sa stabilnim cijenama iz obnovljivih izvora). Zamjena uređaja za grijanje i hlađenje može povećati vrijednost nekretnine jer se vrši opskrba neiscrpnom obnovljivom energijom.

Više informacija o projektu možete pročitati OVDJE.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva