ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Peti “Thursday CREATivE Talks” webinar

CREATE projektni tim organizira peti „Thursday CREATivE Talks“ webinar Interreg projekta CREATE, koji će se održati u četvrtak, 9 ožujka 2023. u 11.00 sati putem ZOOM platforme. U ovom webinaru će se raspravljati o aktivnostima monitoringa u Jadranskom moru i o važnosti procjene promjena okolišnih parametara za razvijanje mjera prilagodbe na klimatske promjene.

Jadransko more jedinstven je morski bazen za istraživanje potencijala provedbe  plave ekonomije, ali ujedno i važno središte pomorstva i pomorske industrije. Procjena dobrobiti i produktivnosti Jadranskog mora ne temelji se samo na njegovoj ekonomskoj vrijednosti, već i na njegovom ekološkom statusu koji se opisuje abiotičkim i biotičkim varijablama. Tijekom posljednjih desetljeća okolišni parametri Jadranskog mora pretrpjeli su značajne promjene zbog višestrukih intenzivnih ljudskih aktivnosti i utjecaja klimatskih promjena.

Predstojeći webinar fokusirat će se na najnovija dostignuća u praćenju fizičkih, hidroloških i bioloških parametara, s ciljem procjene potencijalnih promjena koje će utjecati na Jadransko more u bliskoj budućnosti.

Predavači su Dubravka Rasol iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), dr. sc. Slavica Matijević iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split (IOR), dr. sc. Fantina Madricardo iz Nacionalnog istraživačkog vijeća – Institut za znanost o moru (CNR-ISMAR) i dr. sc. Alessandra Pugnetti (CNRISMAR). Moderator webinara je dr. sc. Davide Bonaldo (CNR-ISMAR).

Webinar će se održati na hrvatskom i talijanskom jeziku, uz simultani prijevod.

Kako biste se pridružili webinaru, prijavite se ovdje.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva