ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Održana konferencija u Dubrovniku „Energija i klimatski izazovi u Republici Hrvatskoj”

Konferencija ”Energetski i klimatski izazovi u Republici Hrvatskoj”, održana je 13. i 14. travnja u Dubrovniku, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), koje ima ulogu Upravitelja Programa ”Energija i klimatske promjene”, financiranog iz Financijskog mehanizma EGP-a 2014. – 2021.

Fokus konferencije bio je na smanjenju emisija CO2, a pažnja je posvećena i klimatskoj politici te politici okoliša u sklopu EGP i Norveškog financijskog mehanizma. O tome su govorili ključni govornici, predstavnici institucija energetike iz Republike Hrvatske, Kraljevine Norveške i Islanda te dužnosnici gradova i županija u Hrvatskoj u kojima se aktivno radi na provedbi projekata ugovorenih u sklopu Programa ”Energija i klimatske promjene”,: ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Šime Erlić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, veleposlanica Islanda u Republici Hrvatskoj Kristín Aðalbjörg Árnadóttir, zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške u RH Homma Latif, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, čelnik Agencije za ugljikovodike Marijan Krpan, ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP) Dražen Jakšić te mnogi drugi.

Ravnatelj EIHP-a bio je uvodničar u panel raspravu ”Dekarbonizacija gradova i županija”. Kratkom prezentacijom ”Niskougljični razvoj energetskog sektora RH”, tijekom koje je predstavio i projekte nZEB i ZEB4ZEN koje provodi EIHP, uveo je u panel raspravu na kojoj je naglasak stavljen na gradove i projekte koje provode, njihovu međusobnu suradnju te komunikaciju s građanima.

Više o konfereciji možete pronaći na poveznicama:

https://razvoj.gov.hr/vijesti/konferencija-u-dubrovniku-energija-i-klimatski-izazovi-u-republici-hrvatskoj/5286

https://www.dubrovniknet.hr/181381-2/

https://www.icv.hr/2023/04/zupan-igor-androvic-na-medunarodnoj-konferenciji-energetski-i-klimatski-izazovi-u-rh-viroviticko-podravska-zupanija-ima-veliki-geotermalni-potencijal/


Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva