ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Javno savjetovanje u sklopu projekta „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“

Opća bolnica Zadar je organizirala javno savjetovanje za poslovnu zajednicu i zdravstvene ustanove, koje se održalo u sklopu projekta „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“, u petak, 19. svibnja 2023., u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Zadar. Na savjetovanju je sudjelovalo 14 predstavnika tvrtki i javih institucija.

Navedeno događanje obvezna je projektna aktivnost s ciljem promocije obnovljivih izvora energije financiranih bespovratnim sredstvima Financijskog mehanizma EGP-a i poticanja lokalnih poslovnih i zdravstvenih subjekata na korištenje solarne energije.

Voditeljica projekta Ines Stipčević je predstavila projekt “Solarna elektrana Opća bolnica Zadar”, buduće rezultate i dosad provedene aktivnosti.

Na projektu je kao vanjska tvrtka angažirana za upravljanje ugovorena tvrtka Green green Advisory, čiji se predstavnik, Jakov Kolega, osvrnuo na aktivnosti neophodne za prijavu i izradu kvalitetnog projektnog prijedloga kojim se mogu prijaviti na buduće pozive za sufinanciranje energetske učinkovitosti.

Predstavnik Energetskog instituta Hrvoje Požar Srećko Tamburović predstavio je Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora i Norveški financijski mehanizam iz kojeg se financira projekt „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“.

Također, istaknuta je važnost učinkovitog upravljanja potrošnjom energije kao mjere energetske učinkovitosti za smanjenje emisije stakleničkih plinova i postizanje održive opskrbe energije.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva