ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Radionica o primjeni mjera zaštite od požara i korištenja održivih materijala

Energetski institut Hrvoje Požar organizira radionicu o primjeni mjera zaštite od požara i korištenja održivih materijala, koja će se održati u sklopu Programa stručnog usavršavanja sudionika u gradnji, 23. studenog 2023., u Mozaik event centru, Slavonska avenija 6/2, Zagreb, od 13:30 do 15:30 sati.

U okviru tehničke potpore Europske komisije za provedbu mjera zelene tranzicije u okviru NPOO RH za obnovu zgrada oštećenih potresom, zaštita od požara je temeljni zahtjev za građevine kod kojeg su identificirane prepreke u implementaciji u praksi u Hrvatskoj. Pitanje primjene obnovljivih i održivih materijala smanjenog ugljičnog otiska i potencijala globalnog zagađenja, te uvođenja dodatnih rizika u zgrade proizvodnjom i pohranom energije na lokaciji, zbog ubrzanog razvoja dostupnih tehnologija postaje važno u pogledu optimizacije obuhvata investicije.

Nakon uvodnog dijela, planiran je okrugli stol/panel diskusija projektanata, predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske udruge za zaštitu od požara o određivanju granica projekta i nužnog obuhvata poboljšanja zgrade u okviru investicija za energetsku obnovu te u kolikoj mjeri protupožarne mjere otežavaju dekarbonizaciju zgrada i postizanje energetskih ušteda.

Radionica je dio projekta „Podrška provedbi mjera zelene tranzicije u okviru hrvatskog NPOO-a u području obnove zgrada oštećenih potresima” financiranog sredstvima Europske unije putem Instrumenta tehničke potpore. Korisnik projekta tehničke pomoći je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a implementacijsku podršku pruža Europska banka za obnovu i razvoj u suradnji s Glavnom upravom Europske komisije za potporu strukturnim reformama (DG REFORM).

AGENDA

10 minUkratko o projektu i trenutnim rezultatima
Energetski institut Hrvoje Požar: Toni Borković
10 minPitanja zaštite od požara prilikom integracije fotonaponskih sustava, punionica za automobile i sustava pohrane energije kod rekonstrukcije zgrada – primjer obnove zgrade EIHP
Energetski institut Hrvoje Požar: Margareta Zidar
60-90 minOkrugli stol
Moderator: Toni Borković

Ministarstvo unutarnjih poslova: Bruno Šuta, Željko Pavlović
Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine: Nevena Štrbić
Hrvatska udruga zaštite od požara: Miodrag Drakulić, Milan Carević
Građevinski fakultet: Ivana Banjad-Pečur, Marija Jelčić-Rukavina
Projektanti mjera zaštite od požara i elaborata: Željko Mužević, Goran Tončinić, Dinko Naprta

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da se aktivno uključite na radionicu i svoje sudjelovanje potvrdite putem PRIJAVNICE.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva