ENERGETSKI INSTITUT HRVOJE POŽAR

Vijesti

Završna konferencija projekta CEKOM za pametne gradove

Najveći razvojni projekt u Hrvatskoj u području informacijsko komunikacijskih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života građana – Centar kompetencija za pametne gradove (CEKOM) – priveden je kraju. Uspješan završetak trogodišnjeg projekta obilježit će se u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine, s početkom u 10 sati, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Događaj organizira Smart RI, nositelj Centra kompetencija za pametne gradove.

CEKOM je rezultat zajedničke prijave i razrade šest istraživačko-razvojnih projekata od strane 20 partnera na temelju poziva Podrška razvoju centara kompetencija u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Centri kompetencija usmjereni su na razvojna i industrijska istraživanja potaknuta od strane industrije i njihovu komercijalizaciju unutar specifičnih tematskih područja i grana kompetencije. Povezani su na jedno ili više tematskih prioritetnih područja i/ili međusektorskih tema prepoznatih u okviru Strategije pametne specijalizacije.

Kroz završnu konferenciju projekta predstavit će se zajednički rezultati svih 20 partnera, uz fokus na izlazne pokazatelje. S obzirom na to da su se projektom pokušali riješiti izazovi s kojima se nosi svaki grad, konferencijski program je podijeljen na cjeline podprojekata nastalih unutar CEKOM-a za pametne gradove.

Za događaj se možete registrirati OVDJE.

Podijeli

Više objava

Kategorije

Arhiva